tisdag 6 november 2012

Ett krafttag om vinvolagen


Så var det bestämt, jag skall ta ett krattag om hälsan och vinvolangen. Har bokat min första tid på ett gym hos en personliga tränare, han heter Jonny. I morgon är det dags och jag kommer få ett anpassat program att träna upp min åldrande kropp med. Idag gick vi igenom var svagheterna sitter och vad jag egentligen vill med att börja träna.
Ja vad vill jag????

Jag har aldrig tidigare satt min fot på ett gym, låter kanske underligt men så är det. Jovisst jag har tränat på en krosscykel och rullat på Casallbollar hos min sjukgymnast, men inte lyft skrot, legat i bänkpress, steppat på stepupbrädan, gjort yoga,…you name it, jag har gjort…. just nada.
Men det är ett faktum nu att ingenting håller sig så dåligt som gårdagens kondition. Jag kan inte leva på gamla förtjänster längre, åren har hunnit ifatt mig och fasade krackelerar. Huden stramar inte längre, den hänger på alla omöjliga ställen. Magen är buktande och vinvolangen sitter opassande där slanka läckra blusar borde fladdra för vinden.

Jag bor i en kropp som behöver renoveras, helrenoveras. Den kommer aldrig att bli som ny igen och det är jag helt på det klara med. Ärren och livets framfart sätter sina landmärken, men jag vill att den skall bli i så pass skick att den håller många långa år till. Och så vill jag börja tycka att den är fin igen. Som den är nu är den misskött och vissen.

Under detta renoveringstema kommer jag blogga från bänkpress, Zumbapass, Pilates och vad allt det nu kan heta. Det blir hett och svettigt värre att följa Life by Sus…