torsdag 13 december 2012

Fyll julklapparna med omtanke i årSå var det dags för julklapps tips. Tips över huvudtaget är faktiskt min grej, jag gillar både att ge och få tips. Som russinen i livets kaka…ja om man nu gillar russin….


Här några spontana förslag:
Till de gamla släktingarna som har allt tycker jag att hemlagat passar bra. Många av våra äldre sitter själva på julen, kanske är de för gamla för att orka hälsa på. Så istället för en Aladdin chokladkartonger, så gör eget godis, en mjukpepparkaka, en Jansonsfrestelse, julköttbullar ett mustigt julbröd, pepparkakor, en hemmakryddad snaps, ja listan kan bli lång. Använd dina smaklökar och din fantasi och gör vackra paket med mycket kärlek, det smakar gott både i kropp och själ.

Martyren, en bok av Anna Cederberg Gerdrup. Det är inte ofta man har möjlighet att få rekommendera en bok som en vän har skrivit, men nu har jag det. Martyren är en intrikat dekare, ”(..)  en berättelse om människors hemligheter. Om maktstrider och girighet i finanskrisens tider. Och vem är egentligen fri, den som har anseende och tillhör etablissemanget eller den som står utanför?”  Och den utspelar sig i Göteborg.

Vinprovning i Trekronors regi. En trevlig smakupplevelse i en väldigt personlig tappning.  Jag uppskattade verkligen den vinprovning jag var på förra året och kan varmt rekommendera detta samt att gå med i deras klubb och få deras mysiga nyhetsbrev om vin och mattips

Spelet Retro från familjespelet från Kärnan. ”Följ med på en rolig resa från 1950-talet till 1990-talet. Svara på frågor och gör listor om allt från James Dean, Tupperwarepartyn, V-jeans och Stenmarks toppluva till videons genombrott. Spelet kommer garanterat att framkalla många skratt, roliga minnen och diskussioner.”

En digital fotoram, också till släkt och nära vänner. Speciellt de som inte lever ett andra liv bland sociala medier. Den digitala fotoramen kan du ladda med din familjs händelser stora som små under året som gått. Kanske författa ett litet häfte med berättelser från de olika händelserna.

Välgörande, rättvisa och ekologiska julklappar är också ett välkommet inslag. Här tror jag var och en har något man kommit i kontakt med under året, SOS-barnbyar, Operation Smile,  mfl.

För mer förslag verkar det finnas en uppsjö av webbsajter: 
Mina Julklappstips:
Hitta julklappar 
Julklappstips 2012  

För er som undrar om inte ett presentkort på en månads träning på ett gym vore något, så kan jag bara varmt rekommendera detta. Jag är överlycklig över min första månad på Topfitnesscenter och ser fram emot ett pärlband av goa träningsstunder året ut och nästa år också. Så en första knuff i rätt riktning kan ju vara just ett presentkort…

Och minns....snart är det sommar igen....Men tills dess God Jul och Gott Nytt År!!!!